Článek

Petr Kotvald má nový "Pražský haus"

13.02.2012 11:03 - nickyy95 - komentáře (1)

Pražský house:

Je historicky první česko-slovenský singl v tanečním stylu "House music". Nahrála jej skupina Hipodrom Jindřicha Parmy a začátkem roku 1989 tento singl vydalo gramofonové vydavatelství Supraphon.

V prodejní hitparádě Supraphonu se dostal na 2. místo a v "Disko" žebříčku v červnu 1989 obsadil již 1. místo. (Disko žebříček byl tehdy sestavován hlasováním DJů o oblíbenosti československých skladeb na tuzemských diskotékách )

"Pražský haus" na přelomu 80.-90.let nejen svojí aktuálností i zvukem úspěšně konkuroval anglo-americko-německé produkci, která tehdy na českých a slovenských diskotékách jasně dominovala , ale výrazně se prosadil ve vysílání rozhlasových stanic .

K úspěšnosti "Pražského hausu" přispěl vokálním partem zpěvák Petr Kotvald.

Pokračováním úspěšného hitu má být právě nová píseň "Pražský disko".

http://www.youtube.com/watch?v=HIP7g4z9GyY

http://www.youtube.com/watch?v=f0NpJrW8uTU

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

21.04.2012 15:53 Shilo

Tak jsem si schvalne poiorcptal jak na tom jsou moje dva ruzne pohony do Etalona. S dvojclankem mam prikon 120W, stouani kolem 6m/s koef=0.61, do 100m lezu ai 16-17s, to je zhruba 10 trestnych bodu.S fungl novym triclankem jsem na 310W, stoupa to kolmo k nebi 16m/s, koef= 1.58. Ve 100m jsem za 6,5s, zhruba 10 tr.bodu Ale vyhody chciplejsiho pohonu jsou jasne (jak uz psal Ales) mam sanci poznat stoupak uz v motorovem letu, tech 10s navic usetrim z doby kluzu (muze byt vetsinou nezajimave) a navic budu mene penalizovan za rezijni cas ktery spotrebuji pri zapnuti a vypnuti pohonu (urcite tam nejaka ta vterina bude, od cvaknuti vypinace do doby kdy model zacne opravdu stoupat tech x m/s) . Takze asi budu RCEX litat spis s dvojclankem (stejne jako Autonomy a asi i H2H). Ale na rekreacni politani je s triclankem vetsi legrace