Článek

FOTO/VIDEO: Na Petra Kotvalda létaly v Bílině kalhotky!

09.03.2014 17:04 - nickyy95 - komentáře (0)

Do Bíliny se v pátek po dvou měsících vrátila 80. léta; po lednovém vystoupení slovenského zpěváka Petera Nagyho přijel do Kulturního Centra Kaskáda Petr Kotvald. U zaplněného sálu měl nevídaný úspěch, o čemž svědčí i několik kalhotek, které přistály na pódiu.


"Jak dlouho bych ještě musel zpívat, abych je dostal od všech?" vypálil ze sebe pohotově, když se k jeho nohám podruhé sneslo dívčím osazenstvem publika vržené spodní prádlo.



Petr Kotvald, spoluinterpret nesmrtelného hitu Holky z naší školky, který se na začátku nového milenia zapsal nesmazatelně do podvědomí široké hudební veřejnosti jako "mumu kluk z Mumulandu", přijel do Bíliny po dlouhých 23 letech. Ze své paměti vylovil rok 1991 - datum poslední své návštěvy města zpod Bořně.

V rámci cyklu "Bílinské 80´" bavil fanoušky hodinu a půl písněmi známými i méně známými. Hity Milujem se čím dál víc, Mumuland, Gejzír, Je v tahu doplnily skladby z novinkového alba "Právě tady… právě teď". I ty ale měly u obecenstva velký ohlas. Kotvald, jemuž v červenci tachometr života ukáže dvě pětky, nabídl několik pěveckých poloh - kromě diskotékových "vypalovaček" totiž zazněly i pop šansony, při kterých se ukázal jako vyzrálý zpěvák s nezaměnitelným sametovým barytonem.

Kotvaldovo vystoupení vyvrcholilo Mumulandem, na který se publikum těšilo již od začátku koncertu. Následovala nekončící autogramiáda, při níž se mu fanynky málem procpaly až do šatny.

Samotný zpěvák si bílinské publikum pochvaloval a byl příjemně překvapen šílenstvím, jaké se okolo jeho osoby strhlo. Muselo mu místy připomínat mánii, kterou zažíval s kolegou Hložkem v první polovině 80. let, a i později v začátcích sólové kariéry.

Bílinský koncert Petra Kotvalda byl specifický i v tom, že během něho rodák ze Žatce oprášil hity, které s kapelou za zády dlouhé roky nezpíval, jako například Satelit, Má holka střízlivá nebo Kdekdo je dál. Milovník rychlých aut přijel do Bíliny se svou dcerou Viktorkou, která mu dělá vokálistku, a manželkou Hankou, tanečnicí doprovodné dance company Bárbý. V hlediišti nechyběl Kotvaldův bratr Bohumil, dá se tedy říci, že Kotvaldovi měli v Bílině rodinnou párty. A nutno dodat, že nesmírně vydařenou!

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře