Článek

Petr Kotvald si užil vyprodané hlediště

20.12.2011 07:40 - nickyy95 - komentáře (1)

Žatecký rodák Petr Kotvald si v sobotu užil vyprodané hlediště při svém tradičním vánočním koncertu v pražském Kostele sv. Šimona a Judy. Ten je zasvěcený apoštolské dvojici, jež zemřela mučednickou smrtí. Posluchači, kteří v předvečer Zlaté neděle na představení ve všech směrech originálního zpěváka dorazili, rozhodně mučeni nebyli.

Dvaapadesátiletý Kotvald, z dávné i méně vzdálené minulosti ověnčený několika nesmrtelnými hity, se totiž prezentoval jako vyzrálý interpret, který může z fleku opustit diskotékové pódium a bez jakýchkoliv obav se věnovat pouze šansonovým kouskům. Potenciál má obrovský a ti, kteří osobitého umělce strkají do škatulky s nápisem „rozjuchané písničky v jedné tónině“, by pravděpodobně po zhlédnutí více než dvouhodinového koncertu změnili své hudební přesvědčení; z Kotvaldovo projevu při skladbách „z druhého břehu“ s živým tělesem za zády někdy doslova mrazí, a to v pozitivním slova smyslu.

Vypravěčský um Pavla Cmírala, dvorního textaře blonďatější polovičky legendární dvojice Kotvald – Hložek, vynikl například v nové písni „Tvůj syn Prométheus“ (Jesus to a Child), kterou v originále zpívá Kotvaldův oblíbenec Georgie Michael. Podobně se dá hovořit i o další Michaelově skladbě Poprvé (First time ever I saw your face). Repertoár stále mladě a svěže vypadajícího Petra Kotvalda je ale stavěný hlavně na hudbě z dílny Jindřicha Parmy. Novinky z aktuálního alba „Právě tady, právě teď“ tak nemohly zůstat stranou. Návštěvníci sobotního koncertu slyšeli naživo jak titulární píseň, tak i do rádií nasazené Dál sníh padá a Hully Gully. Chybět nemohla ani „vánoční trvalka“ Vánoce hrajou glórijá, při které, stejně jako při některých ostatních písních, asistoval Dětský pěvecký sbor Petrklíč, držitel několika mezinárodních cen.

Text a foto: František Bílek, Teplický deník

Celý článek i s fotografiemi a videem najdete zde:
http://teplicky.denik.cz/kultura_region/foto-a-video-petr-kotvald-si-uzil-vyprodane.html

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

22.04.2012 02:36 Mike

I’m also in a 40+ year relaadtionadship, madly in love with my husadband. And I agree this is a dream world. I have no idea how anyadone copes in the sinadgle world. From what I’ve read, it looks like sex withadout love is comadmonadplace, conaddoms are necadesadsary, and worst of all, it looks unfriendly. It’s no wonadder preadviadous genaderadaadtions mbacee celiadbate if their long-term spouses died.